Workshop psychobalancing

In de workshop wordt gewerkt op massagetafels. Na een demonstratie van technieken zal een groot deel van de tijd in tweetallen worden geoefend. Dit betekent dat je een aantal massages krijgt en geeft.

We gebruiken diverse technieken:

 • diepe spier- en weefselmassage
 • gewrichtsontspanning
 • intuïtieve massage
 • ademtechnieken
 • bio-energetische oefeningen
 • cranio-sacraal werk

Ook zal aandacht worden besteed aan:

 • aanraken en aangeraakt worden
 • ontwikkelen van je intuïtie
 • T’ai Chi
 • contact maken met jezelf en met de ander
 • diverse meditatievormen
 • meer in contact komen met je lichaam en innerlijke ruimte
 • beweging en dans

 In de workshop zullen we intensief werken. We zullen aandacht besteden aan het leren van de technieken Èn aan het doorleven van het eigen proces van zelfonderzoek.

Deelname

Dit is een workshop die bij het begin begint en dus voor bijna iedereen geschikt is. Ook mensen die eerder meededen of die al werken met cliënten kunnen erg veel in deze workshop leren (bijvoorbeeld psychotherapeuten, masseurs, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers of therapeuten in het alternatieve circuit).

Lokatie en prijs

De workshop wordt gegeven in centrum voor persoonlijke groei
De Lindehoeve
Ridderbuurt 3
2402 NG Alphen a/d Rijn
tel. 0172-444865

Er zijn twee overnachtingen, een diner, 2 ontbijten, 2 lunches, thee, diksap en koekjes bij de prijs inbegrepen.

De workshop kost € 295,-, waarvan € 122,- logieskosten (eten + slapen). De logieskosten worden rechtstreeks betaald aan de’Lindehoeve’. De cursuskosten (€ 173,-) 2 weken vooraf gireren op  NL40INGB0003642426 t.n.v. C.J.W.M. van Kippersluis, Leiden.

Kennismakingsmiddag

Omdat de drempel om ineens aan een heel weekend mee te doen voor sommige mensen hoog is organiseren wij vooraf een kennismakingsmiddag. Hier kan je de docenten en medecursisten ontmoeten, Psychobalancing ervaren door een demonstratie door de docent en door o.a. een massage te geven en te krijgen.
De kennismakingsavond is niet verplicht voor de deelname aan de workshop, maar wel aan te raden.

De docenten

 
image Organisator en docent Cor van Kippersluis is lichaamsgericht werkend klinisch psycholoog (sinds 1985) en Rebalancer (sinds 1991). Hij geeft sinds 1991 workshops, (waaronder rebalancing, psychobalancing en tantra) en meditatiecursussen; sinds 1994 geeft hij de jaartraining Psychobalancing. Hij heeft een praktijk in Leiden.


 
imageDocente Ingrid Meinders heeft een Psychobalancing-, kinesiologie en cranio-sacraaltherapiepraktijk in Delft sinds 1995. Daarnaast is ze part-time werkzaam in het basisonderwijs. Zij volgde de Psychobalancing-training na vele trainingen op het gebied van kinesiologie, craniosacraal en massage.


 
imageDocent Philip Unger was o.a. beleidsmedewerker , docent en directeur bij een grote onderwijsinstelling. Hij heeft een praktijk voor Psychobalancing in Leiden. Hij deed tevens sportmassage en volgde de Psychobalancing-jaartraining. Hij assisteert sinds 1997 en geeft o.a. T’ai Chi in de workshops en geeft de ontspanningscursus “Een wijs mens heeft geen haast” in Leiden.


 
imageDocente Anita van Ammers heeft een Psychobalancing-, ontspanningsmassage-, reiki-, babymassage en meditatiepraktijk in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Zij volgde de Psychobalancing-opleiding na vele trainingen op het gebied van emotioneel lichaamswerk, reiki en massage.


 
Bij de workshops zijn steeds drie docenten aanwezig. Zo kunnen we de cursisten optimaal begeleiden

Neem contact op voor meer informatie.