De cursus psychobalancing

In de cursus wordt gewerkt op massagetafels. Na een demonstratie van technieken zal een groot deel van de tijd in tweetallen worden geoefend. Dit betekent dat je een aantal massages krijgt en geeft.

We gebruiken diverse technieken:

 • diepe spier- en weefselmassage
 • gewrichtsontspanning
 • intuïtieve massage
 • ademtechnieken
 • bio-energetische oefeningen
 • cranio-sacraal werk

Ook zal aandacht worden besteed aan:

 • aanraken en aangeraakt worden
 • ontwikkelen van je intuïtie
 • Tai Chi
 • contact maken met jezelf en met de ander
 • diverse meditatievormen
 • meer in contact komen met je lichaam en innerlijke ruimte
 • beweging en dans

In de cursus zullen we intensief werken. We zullen aandacht besteden aan het leren van de technieken Èn aan het doorleven van het eigen proces van zelfonderzoek.

Deelname

Dit is een cursus die bij het begin begint en dus voor bijna iedereen geschikt is. Ook mensen die eerder meededen of die al werken met cliënten kunnen erg veel in deze cursus leren (bijvoorbeeld psychotherapeuten, masseurs, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers of therapeuten in het alternatieve circuit).

Open kennismakingsmiddag

Omdat de drempel om ineens aan een cursus of een workshop mee te doen voor sommige mensen hoog is organiseren wij vooraf een kennismakingsmiddag. Hier kan je de docenten en medecursisten ontmoeten, Psychobalancing ervaren door een demonstratie door de docent en door o.a. een massage te geven en te krijgen. Het is op een middag van 14.00-17.00 en de toegang is gratis. Het is niet verplicht voor de deelname aan de cursus/workshop, maar wel aan te raden.

De docenten

image Organisator en docent Cor van Kippersluis is lichaamsgericht werkend klinisch psycholoog (sinds 1985) en Rebalancer (sinds 1991). Hij geeft sinds 1991 workshops, (waaronder rebalancing, psychobalancing en tantra) en meditatiecursussen; sinds 1994 geeft hij de jaartraining Psychobalancing. Hij heeft een praktijk in Leiden.

 

Annelen-van-WettenAnnelèn van Wetten is docent, trainer, stage- begeleider van PABO studenten en facilitator PSYCH-K methode. Zij heeft de volgende opleidingen gevolgd: master Practitioner NLP en Mastercoach, Reiki l en ll, leren van ouderschap en oplossingsgericht werken. Vele jaren ervaring als Psychobalancing assistente, interesse in paardencoaching en passie voor biodanza.

 

imageDocente Ingrid Meinders heeft een Psychobalancing-, kinesiologie en cranio-sacraaltherapiepraktijk in Delft sinds 1995. Daarnaast is ze part-time werkzaam in het basisonderwijs. Zij volgde de Psychobalancing-training na vele trainingen op het gebied van kinesiologie, craniosacraal en massage.

 

imageDocent Philip Unger was o.a. beleidsmedewerker , docent en directeur bij een grote onderwijsinstelling. Hij heeft een praktijk voor Psychobalancing in Leiden. Hij deed tevens sportmassage en volgde de Psychobalancing-jaartraining. Hij assisteert sinds 1997 en geeft o.a. Tíai Chi in de workshops en geeft de ontspanningscursus “Een wijs mens heeft geen haast” in Leiden.

 

anitaDocente Anita van Ammers heeft een Psychobalancing-, ontspanningsmassage-, reiki-, babymassage en meditatiepraktijk in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Zij volgde de Psychobalancing-opleiding na vele trainingen op het gebied van emotioneel lichaamswerk, reiki en massage.


 
Bij de cursussen zijn steeds twee docenten aanwezig. Zo kunnen we de cursisten optimaal begeleiden

Inschrijven

Neem contact op voor meer informatie of schrijf je in via het Inschrijfformulier.